Bittiğim An: Hangi Bölümden Mezunsunuz?


Üniversite yıllarım. Kulak rahatsızlığımdan dolayı hastaneye gitmiştim. Doktor muayene esnasında rahat olmam için benimle sohbete başladı.
- Öğrenci misin?
- Evet.
- Hangi üniversite?
- Uludağ.
- Ben de oradan mezun oldum. Hangi bölümde okuyorsun?
- İşletme, dedim ve bombayı patlattım:
- Siz hangi bölümden mezun oldunuz?
- Sence?

İşte o an benim bittiğim andı!!

Bittiğim An: Yırtık Kot

Dünyanın parasını verip aldığım yırtık model jean pantolonumu giymiş sevgilimle dolaşıyorduk. Babamla karşılaştık. Bacaklarıma doğru aşağılayıcı bir şekilde bakıp, 'Hayrola, mahallenin köpekleri kovaladı galiba' demişti!

İşte o an benim bittiğim andı!!

Bittiğim An: Göğüsleri Daha Büyük

6 yaşındayken komşu ablaya izlediğim çizgi filmi anlatıyordum. Babası da yanımızda oturuyordu. Çocuk salaklığıyla, gorilleri anlatırken, 'Böyle böyle göğüslerine vuruyorlardı abla, hem de göğüsleri seninkilerden daha büyüktü' demiştim! Yıllar sonra bizi ziyarete geldiklerinde adam bunu hatırlattı.

İşte o an benim bittiğim andı!!

Bittiğim An: Geçti Bi'tanem

Gece otobüsle İstanbul'dan İzmir'e gidiyordum. Yanımda oturan da benim gibi iri kıyım olunca komple vücut teması oldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde, ikimiz de uyumuşken, yanımdaki yolcu birden sıçradı. Karımdan alışık olduğum için, 'Geçti bitanem. Ben yanındayım, yok bir şey' deyiverdim! Adam gözlerini aralayıp dehşetle bana bakmıştı.

İşte o an benim bittiğim andır!!

Bittiğim An: Garsonu Öpen Adam

Arkadaşlarla yemek yiyecektik. Lokantaya gittiğimde henüz kimse yoktu. Bir süre sonra kalabalık bir grup halinde geldiler. Öpme faslı devam ederken, o sırada sipariş almak üzere bekleyen garsonu da öpmüşüm! Tabii arkasından kahkaha tufanı koptu.

O an benim bittiğim andı!!

Tarihten Günlükler: Nuh Peygamber


Nuh Peygamber
Sevgili günlük,

Bugün hava bulutlu, yağmur çiseleyecek galiba. Romatizmalarım azdı. Uzun sürmese bari.

(Nuh Peygamber)