Alkışlar: Sanane be adam!

Geçen akşam bozuk olan laptopla uğraşırken, babamın; 
"Hadi artık bitmedi mi?" lafını her 5 dakikada bir tekrarlaması, annemin; 
"Sana ne be adam, fişi senin g.tüne mi takılı?" sorusu ile son bulmuştur.
Alkışlar anneye gelsin..

Satın Alma ve Leasing


Satın alma

Paul McCartney-Heather Mills boşanmasının matematiği aşağıdaki gibidir:

5 yıllık bir evlilik sonunda,  Paul McCartney boşanma için 49.000.000$ ödemek zorunda kaldı. Diyelim ki beş yıllık evlilikleri süresince, çift her gece seks yapmış olsun, o zaman Mc Cartney'e karısı ile yatmanın gecelik bedeli,  26.849$  olmuş oldu!!!

Resimde Heather'i görüyorsunuz:


Leasing

Buna karşılık New York valisi Elliot Spitzer'in tele kız olarak bilinen Kristen'i muhteşem bir güzellikte olup, gecesi 4.000$ dır.

Resimde Kristen görülmektedir:


Demek ki Paul McCartney Heather ile evlenmek yerine Kristen'le 5 yıllığına anlaşsaydı, her akşam seks yapmanın 5 yıllık bedeli olarak toplamda 7.300.000$ ödeyecekti ki, bu da 41,7 milyon $ tasarruf demektir. 

"işbirliğinin"yararları bununla da bitmezdi. Kız:
  • 22 yaşında
  • Ayrıca para istemez
  • Mızıldanmaz
  • Asla başı ağrımaz
  • Her isteğine gülümseyerek itaat eder
  • Şikayet etmez
  • Asla alışveriş listesi ile gelmez

Hepsinden iyisi de, istediğin zaman gelir, istediğin zaman gider! 

Bunların hepsi, karısının maliyetinin 1/7 sine çıkar, avukat masrafları hariç!!!

Sonuç : Bazen leasing çok daha mantıklı bir seçimdir.



Alkışlar: Akapunktur

Fazla kilolarından şikayet edip, akupunktura gitmeye karar veren tombik anneme babamın yorumu: "Sana bu saatten sonra inşaat çivisi çaksak fayda etmez hanım...
" O günden beri küsler, barışmalarını bekliyoruz. 
Alkışlar babaya..

Aydın Boysan'dan Rakı Adabı Üzerine


Rakıya buz atmak caiz değildir. Ağza alınacak rakıya katılacak tek dünya malzemesi sudur, su..

Rakı da, rakının huzuruna çıkacak su da, saatler önce buzdolabına konmuş olacak..

Evde ise rakı şisesi de, su sürahisi de, devamlı buzdolabı içinde duracak. Onların yeri orası! Öksürük şurubu konmaz, bu ikisi mutlaka buzdolabında durur. Erbabı elbet, kadehlerini de, su bardaklarını da, rakı ve rakı suyuyla birlikte buzdolabına koymuş olur. Bardakta rakıyla soğutulursa ölçü kaçar.

Ciddi meyhaneler bunların hepsini, bu soğuklukta bekletir. Soğutulmuş rakı ve suyu, ille de parça buz atarak soğutan meyhanecinin alnına keriz sıfatı mürekkeple yazılmalıdır.

Diyelim ki hepsi istediğimiz gibi soğuk geldi. Soğuk bardağa önce soğuk su, daha sonra soğuk rakı dökülür. Bu döküşler de, çeşme boşaltır gibi olmaz. Su da, rakı da ince iplik gibi ve çok yavaş akıtılır. Su miktarı rakı miktarından mutlaka daha az bırakılır, yoksa rakının tadı bozulmuş olur.
  
Gençliklerinde rakıyı sek içen yaşlılar, o günleri zevkle anarlar. Çünkü ömür boyu sek rakıya dayanılamaz.
  
Bardağa ya da adı kadeh ise, ona önce rakı dökülmez, önce soğuk su ardından rakı dökülür. İyi karışma böyle sağlanır.
  
Böylece içmeye ciddi olarak hazırlanmış kadeh, önce ağza götürülmez, burna götürülerek koklanır. Derin nefes çekilir.
  
Daha sonra demci arkasına yaslanarak bardağı ağzına yavaşça yaklaştırır ve önce mutlaka yarım yudum alıp hemen yutmaz... Ağzında yavaşça dolaştırıp, dişleri arasından ciğerlerine hava çeker. Amaç, mideden önce akciğerlerin de, şölenden nasibini almasını sağlamaktır. 

Alınacak ikinci yudumdan sonra arkaya yaslanarak kafa hafiften yukarı kaldırılır, bütün yudum çok yavaş ve kibarca yutulur. (Burası önemli ) Yutar yutmaz da oturulan yerde, helezoni olarak yavaşça sallanılır. Bu hareketin ciddi amacı, rakının mide borusundan helezoni olarak inmesini sağlamak, yani yolunu uzatmaktır... 

Çünkü Bektaşilere göre, rakının bedene en çok zevk verişi, gırtlaktan mideye inişi sırasındadır. Bu yol helezoni olarak uzamalıdır ki, demcinin zevki artsın.
  
Herkes bilirki: Develerin boynu çok uzundur...Bu nedenle yolda yürüyen Bektaşi, bir deve görünce kıskanmış ve; "Vay anam bee..! Ne güzel rakı içer bu yahu!" demiştir.

Rakı'sız kalmamanız dileğiyle....Üstad Aydın Boysan'ın "ŞEREFE" isimli kitabından‏

Alkışlar: Anneanneye

Sevgili anneanneciğim, 
havaalanındaki kadın polis memurunun amacı sana sarılmak değil üzerini aramaktı. 
Hadi sarılıp sırtını sıvazladın, bir de üstüne öpmenin ne gereği vardı?
Alkışlar anneanneye..

Önemli bir zoolojik bilgi


Bilindiği gibi, doğa'da çok çeşitli hayvanlar balık avlayarak karınlarını doyururlar. 
Ayılar, tilkiler, kediler, kuşlar vs.
Ancak sadece hayvanlar yemez balığı…
Yani balık, sadece hayvansal bir besin maddesi değildir, insanlar da tüketir.



Bunun için;
Balık yenilip, mideye inince etrafına bakarmış ve eğer midede rakı yok ise 30 saniye kadar beklermiş...

30 saniye sonunda hala rakı gelmemiş ise kendi kendine sorarmış;

"Ulan beni hangi hayvan yedi acaba?"


Alkışlar: Kendimi sana sakladım

İlk genelev deneyiminde heyecandan ne yapacağını şaşırıp, kadına; ''Bakire misiniz?'' diye soran arkadaşım mı, yoksa; ''Evet bakireyim, kendimi sana sakladım.'' diye cevap veren hayat kadını mı alkışı haketti karar veremedim.

Yoga ve Alkol Kullanma arasındaki benzerlikler


Yapılan araştırmalara göre,

Alkol almak ile yoga yapmanın vücuda aynı oranda yararlı olduğu ispatlandı.

Uzmanlar alkolün, yoga kadar vücuda etkisi olduğunu, rahatlama, kasları gevşetme, dinginlik, uyku düzeni ve elastikiyet kazandırdığını açıkladılar.

Yapılan çalışmaların doğruluğu aşağıdaki fotoğraflarla kanıtlanmıştır:



















Alkışlar: Beni Arzu Etmişsiniz?

Bölük komutanının yanına koşarak gelip çakı gibi bir selam verdikten sonra heyecanla 
"Beni arzu etmişsiniz komutanım" diyen ve yüzbaşının 
"Seni ne arzu edecem lan!" kükremesiyle yollara düşen Mehmetçik için kocaman bir alkış lütfen...

Erkeklerin ağzından yemek tarifleri


* Domatesli Biberli Yumurta Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde. Ocagin altini kapatiyoruz.

* Biberli Domatesli Yumurta: Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki  domatesli biberli yumurta gibi pisiriliyor.

* Makarna: Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)... Uzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

* Tuzlu Makarna: Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz .. Oyle daha guzel oluyor.

* Pilav Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz.. Hem bunu suzmeye de gerek yok.

* Patates Kizartmasi En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz.Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de pembe dizi izlerken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER

* Hazir Pizza Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.

* Hazir Kofte Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup kofteleri icine diziyoruz.Kofteler tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.

ZOR YEMEKLER

* Konserve Turlu Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor.

* Tavuk Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.

ULTRA ZOR YEMEKLER

* Kiymali Bamya Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum.

PUF NOKTALAR

* Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis olursunuz.

* Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye benzemese bile renginden anlasilmaz.

* Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin. Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.

* Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.

* Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir.Sakin yemeyin.

* Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca cig tuketin.

* Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.

* Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.

* Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur.

* Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba daha az yayilir.

* Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi irtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel, bu size cok maco bir hava verir.

* Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para tuzagi.

Erkekler için hızlandırılmış eğitimler


KONU 1: Buz kalıbına nasıl su doldurulur? (Adım adım slaytla açıklama)

KONU 2: Tuvalet kağıdı rulosu: Takıldığı yerde kendini yeniler mi? (Yuvarlak masa tartışması)

KONU 3: Klozet kapağını kaldırıp, duvara ve su borusuna sıçratmadan işemek mümkün mü? (Grup Çalışması)

KONU 4: Kirli çamaşır sepetiyle halı/döşeme arasındaki temel farklar (Resimler ve grafiklerle açıklamalar)

KONU 5: Tabak-çanak yemekten sonra kendi kendine lavaboya veya bulaşık makinesine uçarak gidebilir mi? (Video ile açıklama)

KONU 6: Kimlik Kaybı: Uzaktan kumandayı vücudunuzun bir parçası olmaktan kurtarmak (Destek hattı ve yardımlaşma grupları)

KONU 7: Aranan şeyleri bulmayı öğrenmek, höykürerek evin altını üstüne getirmek yerine doğru yere bakarak başlamayı öğrenmek (Açık forum)

KONU 8: Kadınlara çiçek getirmek sağlığınıza zararlı değildir (Grafikler ve ses kaydı ile açıklama)

KONU 9: Normal insanlar kaybolunca yolu sorar (Gerçek yaşam itirafları)

KONU 10: Kadınlar park etmeye çalışırken sessizce oturmak genetik açıdan imkansız mı? (Araba kullanma simülasyonu)

KONU 11: Hayat dersleri: Anne ve eş arasındaki temel farklar (Sınıfta canlandırma)

KONU 12: Nasıl ideal bir alışveriş arkadaşı olunur? (Gevşeme egzersizleri, meditasyon ve nefes alma teknikleri)

KONU 13: Bunamayla nasıl savaşılır: Doğum günleri, yıldönümleri, diğer önemli günleri unutunca nasıl özür dilenir? (Beyin şoku ve gerekirse operasyon)

Kadınlar için hızlandırılmış eğitimler

1. Alışveriş yapmadan hayatta kalma yöntemleri.
2. Hamam böceği bir insanı yutabilir mi?
3. Karar verme teknikleri. ne giyeceğine karar verme üzerine uygulama.
4. Direksiyonu hiç döndürmeden ileri gidip tekrar geri gelindiğinde araba
bıkıp usanıp da düzgün park eder mi?
5. Annesinin yaptığı böreği yemek ile eşine ihanet arasındaki kavramsal
farklar.
6. Telefonda kısa konuşma teknikleri
7. 12 çiftten daha az ayakkabı ile hayatta kalma teknikleri
8. Paket paket diyet bisküvi yiyerek neden kilo verilmez?
9. Ocakta bırakılıp gidilen tencerenin neden bir süre sonra dibi tutar?
10. Duble hamburgerin yanında içilen kolanın diyet olup olmaması neden
önemli değildir?
11. Bellek geliştirme teknikleri. cep telefonu pin kodu nasıl akılda
tutulur?
12. Karmaşık teknoloji ürünlerini kullanabilme. cep telefonunda numara
kaydetme üzerine uygulama. televizyon kumandasında kanal kaydetme üzerine
alıştırma.
13. Final maçının oynandığı saatte beşinci tekrar oynayan diziyi seyretmemek
bir şey kaybettirir mi?
14. Kredi kartıyla satın alma ve bedava alma arasındaki farklar. kredi kartı
borcunu kim öder?
15. Hiçbir zaman giyilmeyecek bir pantolonu indirimde yarı fiyatına almakla
kim kâr eder?

Eşekler


Eşekler köydeki semerciden çok şikayetçilermis. Semerci hic iyi semer yapamiyormus. Eseklerin sirtlari kanli yaralarla doluymus. Esekler toplanip yeni bir semercinin gelmesi icin dua etmişler. Hikaye bu ya dualari da kabul olmus ve gercekten koye yeni bir semerci gelmiş.

Ne var ki bu semerci de esekleri rahatlatacak semerler yapamiyormus, yaralar azalacakken artmaya baslamis. Esekler yine toplanıp, koye yeni bir semerci gelmesi icin dua etmişler. Ve gercekten mevcut semerci koyden ayrilmis, yerine baska bir semerci gelmiş. Esekler her semerci degisikliginde oldugu gibi yine cok sevinmisler.

Ama çok zaman gecmeden yeni semercinin de cok farkli olmadigini, semerlerin gittikce daha da kalitesizlestigini, yaralarinin ise kotulestigini gormusler. Semerci gitmis, semerci gelmis. Her seferinde esekler yeni semerci gelmesi icin dua etmisler. Bu hikaye kac semerci degisene kadar boyle devam etmis bilmiyorum.

Nihayet bir gün esekler toplanıp, eski semerciden kurtulmak icin degil de eseklikten kurtulmak için dua etmeye baslamislar.

Ekonomi Üzerine


Mevsim yaz, aylardan ağustos ayı...
Riviera kıyısında küçük bir kasaba, yaz sezonu, ancak yağmur yağıyor, yani kasaba bomboş.
Herkesin borcu var ve kredi ile yaşıyorlar.
Şans eseri bir otele zengin bir Rus geliyor ve resepsiyona 100 $ bırakıp odaya bakmaya çıkıyor.
Otel sahibi parayı hemen alıp, et marketine olan borcunu ödüyor.
Market sahibi 100$ kaparak, hemen toptancıya olan
borcunu vermeye gidiyor.
Toptancı büyük bir sevinçle parayı alıp, kriz nedeniyle kredili hizmet veren son defa birlikte olduğu  fahişeye götürüyor.
Fahişe parayı alıp aynı otele giderek oraya olan borcunu ödüyor....
Ve o anda Rus müşteri odadan geri dönüyor ve odayı beğenmediğini söyleyip 100$ parasını alarak kasabayı terk ediyor.
Rus müşterinin bu ziyaretinden somut olarak hiç para kazanan olmuyor, ancak
TÜM KASABA BORÇLARINDAN KURTULUYOR VE GELECEĞE ÜMİTLE BAKIYOR !!!

İrade üzerine

Tanrı, 
iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; 
yeryüzündeki kötü insanlar ise, 
kendi iradelerini hakim kılmak için Allah'ı kullanir.

"Giordano Bruno"

Tıp Köşesi

TIP KÖŞESİ: Çok Yararlı Bilgiler

Belirti: Ayağınız ıslak ve soğuk
Sebep: Kadeh yanlış açıyla tutuluyor
Cozum: Kadehin ağzını yukarıya gelinceye dek çevirin

Belirti: Önunuzdeki duvarda avizeler var.
Sebep: Zeminde yatiyorsunuz.
Cozum: Vucudunuzu zemine 90° aci yapacak sekilde konumlandirin.

Belirti: Zemin bulanik gorunuyor.
Sebep: Bos bir kadehe bakiyorsunuz.
Cozum: Hemen kadehi sevdiginiz bir icecekle doldurun.

Belirti: Zemin hareket ediyor.
Sebep: Surukleniyorsunuz.
Cozum: En azindan sizi nereye goturduklerini sorun.

Belirti: Ne zaman birisi konussa kulaginiz yanki yapiyor.
Sebep: Kulaginizi kadehe sokmussunuz.
Çozum: Kendinizi maskara etmeyi birakin!

Belirti: Oda sallaniyor, herkes beyaz giyinmis ve muzik sanki tekrar edip duruyor.
Sebep: Ambulanstasiniz.
Cozum: Hareket etmeyin. Uzmanlar geregini yapar.

Belirti: Babaniz ve kardesleriniz yabanci gibi bakiyor.
Sebep: Yanlis evdesiniz.
Cozum: Evinizin yolunu sorun.

Şerefe :))

Fıkra: Temel, Mecbur Olmadan

Temel 20 senedir Almanya'da yaşıyormuş.
Bir gün göçmen  bürosuna gidip Almanya'dan kesin donüş yapacağını söylemiş.
Sormuşlar “Niye  dönüyorsun?” diye.
Temel “homoseksüeller yüzünden” demiş.
Bürodakiler şaşırmış “seni rahatsız filan ediyorlarsa hemen bir şikayette bulun, gereğini  yaparız, buradan bu yüzden ayrılmana değmez” demişler.
Temel “beni rahatsız  etmiyorlar” demiş.
Bürodakiler yine şaşırmış: “peki neden gidiyorsun?”
Temel cevaplamış: “burada 20 yıl önce homoseksüellik yasaktı, 10 yıl önce serbest  oldu, 5 yıl önce de evlenmelerine izin verildi. Homoseksüellik mecbur olmadan dönmek istiyorum”